Vänta dig en överraskning

Fick en gåva av en bäste vän.
En gåva som jag är så innerligt glad över och tacksam för att få ta del av. Det handlar om vänskap det handlar om mötet med livet.
”Varje dag innebär en överraskning. Men bara om vi väntar oss den kan vi se, höra eller känna den när den kommer till oss. Lår oss inte vara rädda för att ta emot varje dags överraskning, vare sig den kommer till oss som sorg eller som glädje. Den öppnar en ny dörr i hjärtat, till en plats dit vi kan välkomna nya vänner och mer helt uppleva gemenskapen.

”Vänskap är en av de största gåvor en människa kan ta emot. Den är ett band som betyder mer än vanliga mål, intressen eller erfarenheter. Vänskapens band är starkare än dem som den sexuella föreningen kan skapa, djupare än dem som ett delat öde kan förstärka, och det kan vara ännu innerligare än äktenskapets eller familjens band.
Vänskap är att vara tillsammans i glädje och sorg, även då man inte kan öka glädjen eller minska sorgen. Vänskap är en själarnas förening som leder till en ädel och sann kärlek. Vänskapen får hela livet att lysa. Saliga de som lägger ner sina liv för sina vänner.”
Henri Nouwen
2

Gott Slut - Gott Nytt Friskt, Glatt År 2006!


Vill tacka Alla Mina Blogg Vänner

Gamla som Nya

både Ni som smyger in, backar ut

och Ni som ger Er tillkänna.

Ni är Alla Alltid Välkomna in i mina caféer.

Önskar Er Ett Riktigt Gott Slut på året 2005

&

 Ett Gott, Nytt, Friskt, Glatt År 2006!

19

Femtioöringarnas sista resa

Så har jag då varit och handlat… inget konstigt med detta egentligen en dag som börjar dra sig mot årets sista. Det som idag var lite annorlunda var när jag skulle betala varorna. Då åkte alla gamla femtioöringar fram som jag sparat i en speciell änglaburk fram. Deras näst sista chans att användas till någonting då de innehar sitt rätta värde. Jag var nöjd, kassörskan mindre nöjd men hon försökte i alla fall vara trevlig trots stressen … för att inte tala om kön bakom mig…om blickar kunnat döda ..oj jag kände hotfulla moln som flöt fram emot min plats. Men jag tänkte att jag får väl bjuda på ett leende så kanske de skingras… ”hahaha” inte en suck.. trumpna miner och irritation var det jag möttes av…tills  jag fick syn på en liten dam i blå kappa. Hon plirade med ögonen och log… jag log tillbaka och hennes leende värmde … det räckte för mig. När jag vände mig mot kassörskan så log även hon för hon hade räknat färdigt och det var dags att g娅 då kom den lilla damen fram… med en påse femtio öringar….då log jag mitt största leende och sa Gott Nytt År!
10