Gåvor i våra Liv!

Vad är värdefullt i våra liv?

 

Sitter kring ett vackert dukat bord. Ett bord som dukas då det är något speciellt. Ljusen brinner, fotografiet står på bordet, det som minner om en tid som vi hade tillsammans, då vi var 15-16 år. Rosor i en vacker kristallvas, röda och vita.

Idag möts vi.

För första gången sitter just Vi tillsammans.

Vi; hans barn, hans barns mor, hans farmor och jag.

Det känns fint, vackert och viktigt. Hans farmor som betytt allt i hans liv. Som givit honom den kärlek som så kravlöst funnits där i vått och i torrt.

Ser dessa ögon, deras leenden, miner och ansiktsuttryck som minner om hans. Deras mors så kloka tankar och förnuft. Hennes så stora hjärta och jag inser i stunden att jag är så lyckligt lottad, har mött det som var det viktigaste i hans liv, det han alltid kom tillbaka till, det som tillsammans med dem som givit honom liv var viktiga beståndsdelar i hans syn på livet. Vad som än hade hänt så hade han alltid dem i fokus. Jag känner en så stor lycka, en så stor gåva Michael att du gav mig , just mig förmånen att möta alla dessa så underbara individer. Idag fanns du här mitt bland oss, vi såg på fotografier, bilder som dina nära och kära tagit ,men också de som jag tagit, dina målningar, dina barn som små och allt som är Du. Det är en gåva så stor! Jag inser att jag fått möta någonting återigen genom dig, du lär och lär mig gång efter annan!

6

Livskvalité 31 juli 2007

Har ni varit med om,
När man minst anar det så händer det saker omkring en?

att inte förvänta sig någonting utan bli så överraskad så man nästan tappar både fotfäste och målföret ..
ja jag har varit där både igår och idag. Så vad hände denna dag då,,, jo det kom en överraskning:

 

Gisan du otroliga kvinna!

Du vände min dag från dränerande till energigivande. Det kom ett paket med posten, Berenice kom upp med det till övervåningen, jag tror att du behöver det här nu sa hon och log,,,,

Tårarna hade återigen sköljt över mig i samtal med nära och kära...nu öppnade jag något som gjorde mig så ofantligt rörd. Där ett halsband från Gisan med ett tillhörande kort och text inuti som satte igång kranarna igen, med värme och innerlig kärleksfullhet kan jag bara varmt säga
 
TACK MIN VÄN!

Du är otrolig!

Bär det med stolthet och med hjärtat och ängelns symboler så förstår jag att du vet...

Ödmjukt niger och bugar jag!

Tack!

  image1672
6

Livskvalité 30 juli 2007

Samtal från Ann, det värmer in i själen, saknar henne och det är gott att höra hennes stämma och energigivande fnitter igen som sprider värme inombords. Åker upp med dottern, den yngre gossen och hans vän ut mot Gustavsberg. Står och beundrar skepp efter skepp som tar sig förbi, några för motor andra har satt segel. Vi far in till Terrassen, det gör ont då jag ser huset, fönstret och trä trallen som han ändå kom ut till men inte ända upp till Terrassen. Det gör ont men jag tänker också att om jag möter smärtan istället för att stoppa undan den så får även den komma ut och lyftas upp. Dottern och jag går till Hermans och äter en vegetarisk buffé. Sonen och kompis går in mot Gamla Stan. Vi sitter och samtalar, går mot utsikten och då kommer allt över igen. Det känns gott att just hon står bredvid, hon som mötte honom ett antal gånger, både som vuxen och som liten, hon som sju- åttaåring frågade om honom, fick veta just det där " hemliga" oss tjejer emellan och jag kan se hur hon förstår....känner hur hon tar in och bara är. Senare på kvällen pratar med hans pappa, han säger så stora ord, ord som jag tar till mitt inre. Som blir väldigt betydelsefulla och värmer mitt hjärta.

2