Volontärmobil

”Volontärmobilen” är med och räddar barns liv

18 april, 2014 Kategorier: För varenda ungeHumorgalanNyheter

UNICEF tar hjälp av journalisten, programledaren och Världsföräldern Jenny Strömstedt, för att visa hur en mobil kan rädda barns liv.

Jenny Strömstedt tillhör en grupp mycket aktiva mobilanvändare som har många följare i sociala kanaler. För att dra nytta av detta skickar nu UNICEF Jennys mobil till Uganda, sätter den i arbete och förvandlar den till ”Volontärmobilen”. Under en vecka kan man följa Jennys mobiltelefon när den registrerar nyfödda bebisar, skickar sjukjournaler eller lyssnar på ungdomars åsikter. Aktiviteten är en del av UNICEFs vårkampanj, vars syfte är att sätta fokus på UNICEFs envisa kamp för att hitta lösningar på de problem som drabbar barn i världens fattigaste länder.

Volontarmobilen text

- Det är fantastiskt att se hur UNICEF alltid hittar ett sätt att använda sig av tillgänglig teknik för att få barn att överleva och utvecklas, säger Per Westberg UNICEF Sveriges vice generalsekreterare.

Vad Jennys mobiltelefon får uppleva kan intresserade följa viaunicef.se/volontärmobilen mellan den 18 och 25 april.

I Långfredagens sändning av TV4 Nyhetsmorgon hämtade UNICEF Sveriges vice generalsekreterare Per Westberg telefonen från Jenny. Nu fortsätter mobilens resa till Uganda.

Om ”Volontärmobilen”

Kampanjen ”Volontärmobilen” utgör en del av de aktiviteter som genomförs inför UNICEFs humorgala som sänds i TV4 den 1 maj och där syftet är att rekrytera Världsföräldrar (månadsgivare). Reklambyrån Forsman och Bodenfors har tagit fram kampanjen och Acne står för filmproduktionen.

Kommunikationen sker helt i digitala kanaler – webb, Facebook, Instagram och Twitter.

- Mobilen har blivit ett ett allt viktigare verktyg när det gäller att främja barns rättigheter och skapa utveckling. Mobiltelefonen gör verklig nytta i UNICEFs program, men även här hemma kan vi, via kampanjen, skapa spridning för vårt budskap och få fler att bli Världsföräldrar, säger Per Westberg.

Bli Världsförälder du också så är du med och kämpar för att alla barn över hela världen ska få den barndom de har rätt till.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0